Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Külső nyomás és belső jószándé
  2007-10-08 15:37:43, hétfő
 
   
  Csoóri (Lakitelek 2007. IX. 29.) :

A választási győzelem után bementem a Bem téri székházban Antallhoz, de a titkárnő nem engedett be, mondván nagyon fontos telefonja van Antallnak. 20 perc várakozás után jött ki sápadtan Antall, akiből alig tudtam kihúzni, hogy Amerikából hívta egy fontos ember, aki világossá tette, hogy ha az MDF nem köt koalíciót az SZDSZ-el kivonják az összes pénzt Magyarországról.
Külső nyomás és az előrelátás hiánya:
Jószándékkal kisiklatták a rendszerváltást.

Csoóri: Ezután felhívtam Németh Miklóst, aki a következőt mondta: meg kell köszönni a befektetőknek, hogy eddig nálunk tartották a pénzüket és mástól kell kérni(szerk: e történetet eddig Német Miklós említése nélkül Antall védelmében, többször is hallhattuk Csoóritól).
Ekkor olyan volt a magyar-német viszony, hogy nem lett volna nagy nehézség Kohltól kérni.

Csoóri így folytatta: Minden drámában vannak olyan helyzetek, amikor bizonyos mondatok, ha nem hangzanak el, akkor az a dráma nem jó. A rendszerváltás drámájában Antallnak ki kellett volna állnia az ország színe elé és őszintén elmondani mi történt. Nem a szabad demokratákkal, hanem a néppel kellett volna annak idején paktumot kötni, az MDF-SZDSZ-paktum a demokrácia megszűnését jelentette.
Ekkor Csoóri az MDF szellemi vezetője volt. Ha akarta volna miniszterelnök vagy inkább köztársasági elnök is lehetett volna belőle. Ő, az író miért nem állt ki a nyilvánoság elé? Miért nem ellenezte akkor nyíltan az MDF-SZDSZ paktumot?

Orbán lakitelki beszéde is tanulságos volt. Egyrészt megvédte a 'rendszerváltást', másrészt legalább 25-ször mondta el, hogy nyugatosoknak kell lennünk. Láthatólag el akarta magát határolni a népi írók harmadik utasságától. A jelen lévő 'nemzeti értelmiség' pedig rajongva tapsolt, ahogy annak idején Antallnak is.
Hogy kellett volna a rendszerváltást lefolytatni?
A rendszerváltást kisiklató 1989-es, 1990-es paktumokra nem volt szükség! Az MDF-nek nem kellett volna az 1989-ben az ellenzéki kerekasztallal együtt paktumot kötni az MSZ(M)P-vel. Az 1989. szeptemberében megkötött Nemzeti Kerekasztal Paktum 'bekétharmadozta' a magyar jogrendet, 2/3-os akadályt gördített a rendszerváltás elé.
Az 1989-ben 60% fölötti népszerűségnek örvendő MDF-nek(négy időközi választásból az MDF 3-at megnyert) csupán egy választójogi törvényt kellett volna kicsikarnia az MSZ(M)P-ből, a többi volt szocialista országhoz hasonlóan.
Az is hazugság, hogy az MDF-SZDSZ paktumnak nem volt alternaítívája. (Ugye az MDF-SZDSZ paktumban egyrészt az SZDSZ belement a 2/3 törvények csökkentetésébe, másrészt az MDF odaadta a köztársasági elnöki posztot az SZDSZ-nek és a rádió- és TV- és MTI elnök kinevezéséhez a köztársasági elnöknek is jogosítványt bizosított). Az 1989-es, a rendszerváltást kisiklató Nemzeti Kerekasztal Paktum csapdája után az 1990-es MDF-SZDSZ paktumnak volt alternatívája: az SZDSZ helyett az MSZP-vel kellett volna paktumot kötni! A 2/3: 258 képviselőt jelent, az MDF/FKGP/KDP + MSZP: 263 képviselő. Ekkor az MSZP olyan állapotban volt, hogy egyrészt még a királyságot is megszavazta volna, azaz az összes 2/3-os törvényt felesíteni lehetett volna, másrészt ez a helyzet alkalmat adott volna az MSZP nemzeti alapú emancipációjára. Ehelyett betoltuk az MSZP-t az SZDSZ alá (Demokratikus Charta), ahol megtartva korábbi hungarofób identitását magyarellenesen emancipálódhatott.
A két paktum a rendszerváltást közjogi akadályát valósította meg. A két paktum nélkül tehát feles törvényekkel lehetett volna a rendszerváltást levezényelni! Az az MDF-es garnitúra amely nem ismerte fel a két paktummal eljátszott lehetőséget, végig kormányozta az 1990-94-es ciklust. Az eredményt ismerjük.

Csoóri Sándor felelőssége: Nem akadályozta meg sem a Nemzeti Kerekasztal Paktumot, sem az MDF-SZDSZ paktumot, bár lehetősége volt rá. Antall királycsinálója volt.
Bíró Zoltán felelőssége: Nem akadályozta meg sem a Nemzeti Kerekasztal Paktumot, sem az MDF-SZDSZ paktumot, bár lehetősége volt rá. Félreállt, hogy Antallnak helyet csináljon.
Csurka István felelőssége: Nem akadályozta meg sem a Nemzeti Kerekasztal Paktumot, sem az MDF-SZDSZ paktumot, bár lehetősége volt rá. Bíróval szemben Antall mellé állt.
Fűr Lajos felelőssége: Nem akadályozta meg sem a Nemzeti Kerekasztal Paktumot, sem az MDF-SZDSZ paktumot, bár lehetősége volt rá. Fejfájásra hivatkozva átadta Antallnak a helyét az Ellenzéki Kerekasztal tárgyalásokon.




Csoóri és Orbán. Ahogy a rendszerváltás antalli koncepciója kudarcba vitte az országot, úgy vitte 2002-ben és 2006-ban is országunkat kudarcba a jobboldali egypártrendszer orbáni koncepciója. Ahhoz, hogy a nemzeti értelmiség támogassa a zsákutcába torkolló koncepciókat, kell a hangadó nemzeti értelmiségek támogatása. Erre szolgál most a Csoóri nevével fémjelzett Márciusi Charta is. Ezt a mozgalmat Orbán nyilvánosan dicséri, a háttérből pedig finanszírozza. A Márciusi Charta alakuló ülésén az ÚDK képviselőjének a hozzászólását megtagadták.
A Márciusi Charta csupán arra jó, hogy Csoóri megkopott - de még mindig létező - nimbuszával lekössenek egy elégedetlekedő réteget, melyet aztán a Fidesz alá 'tolnak be'.

**********

Kossuth Lajos Kasszandra jóslata: Kossuth 1867 májusában Deák Ferenchez írott nyílt levelében a történelmi Magyarország felbomlását jósolta, amennyiben sorsát a halálra ítélt Habsburg Birodalomhoz kötik. Levelét Kasszandrára való hivatkozással fejezte be, innen az elnevezés(Kasszandra a trójai Priamosz király lánya volt, akit Apollón megtanított a jóslás művészetére, de azzal átkozott meg, hogy senki ne higgyen neki.).
Kossuth 1852-ben(?) belépett a szabadkőműves páholyba. Feltevésem szeint beleláthatott a világot irányító háttér erők szándékába, melyet erre az időszakra így fogalmaztak meg: a trónok és az oltárok lerombolása. Tehát Kossuth megismerhette a katolikus Habsbug császárság lerombolásának tervét. 50 év múltán Trianonban megismertük mi is. Költői kérdés: Trianon és az 1990-es rendszerváltás háttér erői között van folyamatosság?

ÚDK javaslat: A történelem és a politológus oktatásban meg kell jeleníteni a háttér erők hatását is. Indítsuk útjára ezt a gondolatot, egyszer be kell érjen!

Bégány Attila az 1987-es 181 alapító egyike,
az akkori legfiatalabb(29) felszólaló

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendszerváltást, bekétharmadozta, királycsinálója, csökkentetésébe, egypártrendszer, magyarellenesen, emancipációjára, magyarországról, alternaítívája, képviselőjének, rendszerváltás, miniszterelnök, kerekasztallal, szeptemberében, népszerűségnek, lerombolásának, elégedetlekedő, tárgyalásokon, finanszírozza, hozzászólását, befektetőknek, hivatkozással, szabadkőműves, folyamatosság, megismerhette, beleláthatott, nyugatosoknak, kinevezéséhez, alternatívája, demokratákkal, köztársasági, választásból, törvényekkel, jogosítványt, választójogi, demokratikus, választási győzelem, fontos ember, összes pénzt, előrelátás hiánya, következőt mondta, magyar-német viszony, rendszerváltás drámájában, ország színe, szabad demokratákkal, néppel kellett, demokrácia megszűnését, népi írók, rendszerváltást lefolytatni, rendszerváltást kisiklató, ellenzéki kerekasztallal, magyar jogrendet, Németh Miklóst, Német Miklós, Ekkor Csoóri, Nemzeti Kerekasztal Paktum, Demokratikus Charta, Csoóri Sándor, Nemzeti Kerekasztal Paktumot, Bíró Zoltán, Csurka István, Ellenzéki Kerekasztal, Márciusi Charta, Kossuth Lajos Kasszandra, Deák Ferenchez, Habsburg Birodalomhoz, Levelét Kasszandrára, Tehát Kossuth, Bégány Attila,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Bounty krémes  Paul David Tripp Április 21  Varga János Veniam - Fontos sz...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png virág  Esti kép  Idő  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szívem tiéd  Nem méltó hozzád  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Esti kép  Az engedelmesség miért nem vál...  Akik bántanak téged  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szabolcska Mihály – Ákác...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png rózsa csokor  Jónás Tamás – Végtelen b...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Régi emberek, akikre máig büsz...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Németh László tollából  Nem tudhatod  Png csokor  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Lóhere  Akarat  Facebookon kaptam  Alvó cicák  George Gordon Lord Byron: Inez...  Tavaszi kép  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akarat  Neked tudnod kell  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Elköszönt  Png virág  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Png csokor  Radikális szeretet  Soha ne kedvezz...  Fehér virág  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Jó éjszakát  Szép estét  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Sokan azt tartják  A kételkedés kezelése  Nevem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Kövesd a cowboyt!  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Egy maradéktalanul uralt világ  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Erdőn  Akarat  Gonosz démon-álarc  Adakozás 
Bejegyzés Címkék
választási győzelem, fontos ember, összes pénzt, előrelátás hiánya, következőt mondta, magyar-német viszony, rendszerváltás drámájában, ország színe, szabad demokratákkal, néppel kellett, demokrácia megszűnését, népi írók, rendszerváltást lefolytatni, rendszerváltást kisiklató, ellenzéki kerekasztallal, magyar jogrendet, választójogi törvényt, többi volt, köztársasági elnöki, köztársasági elnöknek, 1990-es MDF-SZDSZ, helyzet alkalmat, rendszerváltást közjogi, rendszerváltást levezényelni, 1990-94-es ciklust, eredményt ismerjük, rendszerváltás antalli, jobboldali egypártrendszer, nemzeti értelmiség, zsákutcába torkolló, hangadó nemzeti, mozgalmat Orbán, háttérből pedig, hozzászólását megtagadták, elégedetlekedő réteget, történelmi Magyarország, halálra ítélt, trójai Priamosz, jóslás művészetére, szabadkőműves páholyba, világot irányító, oltárok lerombolása, katolikus Habsbug, 1990-es rendszerváltás, politológus oktatásban, háttér erők, akkori legfiatalabb, rendszerváltást, bekétharmadozta, királycsinálója, csökkentetésébe, egypártrendszer, magyarellenesen, emancipációjára, magyarországról, alternaítívája, képviselőjének, rendszerváltás, miniszterelnök, kerekasztallal, szeptemberében, népszerűségnek, lerombolásának, elégedetlekedő, tárgyalásokon, finanszírozza, hozzászólását, befektetőknek, hivatkozással, szabadkőműves, folyamatosság, megismerhette, beleláthatott, nyugatosoknak, kinevezéséhez, alternatívája, demokratákkal, köztársasági, választásból, törvényekkel, jogosítványt, választójogi, demokratikus, levezényelni, jószándékkal, koncepciókat, magyarország, birodalomhoz, kasszandrára, legfiatalabb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1196
  • e Hét: 6704
  • e Hónap: 15308
  • e Év: 51249
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.